Blänkare & game changer: Facebook ändrar tävlingsreglerna

facebook-regler-ändras-tävlingar-feffe-kaufmann

I går annonserade Facebook att de öppnar upp regelverket för tävlingar på företagssidor. Nu får man använda gilla-funktionen som en del av tävlingsmomentet och att det är ok att ha tävlingen direkt på företagssidan utan att baka in den i en tredjeparts-applikation. 

I och med att många tävlingar inte följde Facebook:s regelverk när det kommer till tävlingar och reklam-kampanjer har det valt att ta bort restriktionerna. Det är nu ”lagligt” att jaga både gilla-markeringar och kommentarer direkt på sidan när det kommer till tävlingar.

facebook_regler_feffe_kaufmann_game_changer

Detta gör det möjligt för mindre företag att faktiskt skapa egna tävlingar utan dyra investeringar i custom-kodade applikationer för deras sidor men också att tävlingar kommer ta en allt större del av allas nyhetsflöde när de kommer att spridas utanför sidorna. Dock får man inte kräva eller uppmana till delningen men inget hindrar att dela eller promota sin egen tävling.

Detta kommer förändra en hel del för marknadsförare, det kommer krävas mer för att nå ut igenom allt brus i och med att allt mer koncentreras till nyhetsflödet.

Vill ni ha en mer djuplodad första analys kolla in Deeped Niclas Strandhs bloggpost Facebook förenklar tävlingsregler – här förklarar jag hur. Eller läs mer på Facebook’s egna bloggpost.