Barcamp – en dag för hackers, designers, skapare och kreatörer

Barcamp_stockholm_9_mars_feffe_kaufmann

Lördagen den 9:e mars sker okonferansen Barcamp i Stockholm. Det är som en endagars SSWC med inriktning på webben, kod, appar och design startat på initiativ av Thoughtbot och Martina ElmMike Burns and Magnus Gyllenswärd.

Den första Barcamp ägde rum i Palo Alto i USA 2005, sedan dess har eventet hållits i över 350 städer världen över. Ta en titt på deras Facebook sida för mer information kring eventet eller signa upp er direkt via länken över. Över 100 är redan anmälda och platserna sinar snabbt.

”Jag vill vara med och skapa fler mötesplatser, hänga med smarta och roliga personer och samtidigt lära mig nya spännande saker. Sverige och Stockholm kokar just nu av meetups, user groups, STHLM startups, hackathons, etc. det är grymt. Men fler initiativ behövs!”

Martina Elm

Hela eventet är gratis och precis som alla okonferenser är det deltagarna som står för innehållet. Vill du ta upp ett ämne eller hålla en öppen diskussion får du vänta till samma dag som Barcamp för då öppnas ”gridden” där de olika sessionerna kan anmälas. Gillar du webben, detta innehåll och få hänga med inspirerande personer borde denna lördag vara något för dig. Jag har anmält för se om jag kan bli inspirerad att lära mig kod. Här under ser ni det planerade schemat. Vi syns där!

10.00 Doors & Registration opens
10.30 Opening talk by Thoughtbot
11.00 Grid population
11.30 Sessions – 1 X 30 min, then 3 X 25 min
13.30 Lunch
14.30 Sessions 4 X 30 min
16.45 Coffee break
17.15 Sessions 4 X 25 min
19.10 Dinner
20.40 Sessions 2 x 20 min
21.30 Drinks and mingle!

Det här är inlägg #18 av #100 i utmaningen #blogg100