Augmented reality, iButterfly & Augment-appen

ibutterfly-feffe-kaufmann-ai-blogg

Jag har haft många olika idéer på att implementera Augmented Reality in i olika kampanjer och hållhaken är utvecklingskostnaderna. Däremot om man använder teknologin på ett sådant vis där den kommer till användning för fler och kan återanvändas om och om igen då börjar magin kring AI uppstå.

Augmented Reality är en teknologi som bryggar den fysiska världen med den digitala genom att använda den fysiska omgivningen och lägga på ett lager med digitala element.

Ett av de tidigare kommersiella försöken jag stötte på med att använda AI var iButterfly. Det var det japanska gänget Mobile Art Lab som tog fram appen och det hela var i grund och botten en förklädd marknadsplats för företagen att smygannonsera på och inkorporera rabatterbjundanden på fjärilarna. Istället för att berätta hur iButterfly fungerar se den korta filmen här under.

Under en nattfestival i Singapore 2012 ”släpptes” det ut olika fjärilar. Samlade man 4 olika fick man 20 procents rabatt på inträde till museum och dylikt.

Det är en rolig idé som också får en fysisk effekt genom att människor ser vad andra människor gör och precis som Mark Earls refererade till i sin keynote på #Aggro13 att vi människor gillar att kopiera varandra. Det ökar även möjligheten för spridning genom den fysiska rörelsen som alla lägger märke till – att man viftar med sig telefon. Jag skulle gärna hitta ett vettigt användningsområde för iButterfly och använda den i en kampanj.

Augment-appen

I dagarna upptäckte jag appen Augment. Appen är utvecklad att hjälpa olika e-handelsplattformar som till exempel för möbler. Med Augment kan du direkt i ditt hem se hur de skulle se ut med en ny soffa, vart den skulle passa bäst eller till och med om den skulle få plats.

Det är också ett unikt sätt för försäljare att visa sina produkter i din hemmamiljö som till exempel om du ska bygga ett nytt garage och hur det skulle se ut på tomten. Det är en riktigt spännande teknologi som vi än så länge bara sett början på. Eller som de säger i filmen – bara fantasin sätter gränser. Ta en titt på deras casefilm här under.

 

Detta är inlägg #82 av #100 i utmaningen #blogg100