Att leva – ibland känns allt bra, ibland får man sig en törn

feffe-kaufmann-livet-reflektera

Genom många stunders medvind, kantad med glädje av många olika variabler, är det på sätt och vis oförskämt att klaga. Få problem är dock så stora som sina egna och jag tror många känner igen sig i det uttrycket. Jag har egentligen ingenting att klaga på men ibland får självförtroendet sig en törn och man faller handlöst in i sig själv. 

Att leva är att uppleva. I dessa upplevelser och i interaktionen med människor händer det alltid saker. Ibland sker saker man allra minst anar. Jag tänker inte lyfta några specifika anledningar utan väljer att fokusera på upplevelsen och känslan istället.

Vi är alla levande varelser med våra egna förväntningar, drömmar och hopp. Vi är också alla individer med helt olika uppfattningsförmågor och olika definitioner på saker och ting, vilket också är underbart. Dessa definitioner kan dock krocka och skapa vågor på ytan som får en att reflektera inåt. Förhoppningsvis reflekterar vi alla så ofta vi kan med vad vi gör och hur vi gör det, på så sätt kan vi självförverkliga oss själv genom att utvecklas till de värderingar och utföra de handlingar vi vill stå för.

Ibland växer de små vågorna till stora och sköljer över oss obarmhärtigt när vi minst anar det. Tankarna växer och plötsligt analyseras allt och tidigare självklara beslut blir osäkra. Ens världsbild faller som ett korthus av att ena stöttepelare gav vika. Nyligen gick jag igenom en sådan törn och period och är inte riktigt ur den än. Den har påverkat min dygnsrytm och sovvanor och precis som tiden kommer detta också passera och bytas ut mot blomstrande tider.

Jag vet inte riktigt varför jag skriver detta men jag tror att det finns många som känner likadant till och från. It´s life och vi lever. Alla går igenom upp och nedgångar, små som stora. Dock är det ibland lite tröstvärt att läsa eller få sina tankar och känslor besvarade från annat håll. Kanske kan detta hjälpa någon lika mycket som jag får använda min ventil  att skriva. En sak är säkert och det är att livet inte alltid är top notch. Vi vet ju det allihopa och det är här jag slutar – för i morgon kommer vara en riktigt grym dag! Hej fredag!