Art Hack Day kommer till Sthlm

art_hack_day_bonniers_konsthall_feffe_kaufmannDen 11-13 april intar Art Hack Day Bonniers Konsthall. Dagarna evolverar kring skapelseprocessen och den 48 timmar av skapande avslutas med en utställning och fest. 60 kreativa konstnärer och (life-)hackers kommer arbeta lagvis för att visualisera temat: Larger than Life

En vanlig missuppfattning är att hackers alltid associeras med dator och teknologi vilket också är en form av hacking, och den kanske mest vanligt förekommande. Senaste åren har en rörelse växt sig starkare med så kallade life-hackers. Deras yttersta mål är att förbättra omvärlden om än det är utformningen på kaffekoppen eller en befintlig digital tjänst.

Alla som gillar att bygga något är välkomna, analoga som hyper-digitala personer. Jag har själv aldrig skrivit en rad med kod och är för den delen ingen konstnär heller men funderar på ta del av detta bara för upplevelsens skull. Vi fick reda på detta den sista sessionen på Barcamp Stockholm. Under kvällen var vi tre som bombade lite idéer kring det hela och jag känner spontant att det kan bli riktigt kul.

Filmerna under ger er en lite bättre bild vad Art Hack Day innebär. Kort kan man säga att det är en 48 timmars workshop där klipp och klistra möter teknologi följt av en utställning. Släpp ut idéskaparen, konstnären och visionären i dig och gör dig större än livet på Art Hack Day i april.

Detta är inlägg #49 av #100 i utmaningen #blogg100