Är du en som ser alla möjligheter, en possibilian?

Trots mina intentioner att komma i säng tidigt och med en annalkande förkylning tryckte jag på play. Klockan var 23:31 och denna TEDxtalk var 23 minuter, det fanns alltså en existential möjlighet att lägga sig innan tolvslaget om det visar sig vara en sevärd talk. 

Jag är mer en possibilian än nåt annat

Av alla definitioner som jag tidigare hört talas om så är agnostiker det som varit närmast att definierade min inställning till religion och andra andliga och vetenskapliga teorier och saker. Jag har inte fördömt någon, och möjligheten att de faktiskt har rätt. Inte heller har jag dömt ut tunga vetenskapliga teorier som kvantfysik och annat trots att många saker bara är teorier och hypoteser.

Vad som sammanfattar en possibilian är att man använder först det som är fastställt av vetenskap, sedan kan man implementera möjligheterna kring dem där vi inte har någon vetskap alls. Det ger i sin tur upphov till massvis av möjligheter. Samtliga lika rätt som fel som de andra.

Därför känner jag att tanken kring möjligheterism eller som det heter på engelska – possibilianism skapat av Dr David Eagleman ligger närmare min tro än någonting annat. Det mesta kan vara faktiskt vara möjligt. Ta en titt dpå hans keynote, det finns en poäng i det. Mer information om David Eagleman och hans possibilianism finns på possibilian.com

HUR TÄNKER DU?
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LENqnjZGX0A&w=640&h=360]

Andra TEDtalks jag skrivit om:

Hur matematiken bakom origami kan hjälpa oss
Billy Collins – underbara 15 minuter från TEDtalks