Appen Dubb vill hjälpa dig nå dina vänners vänner genom att vara en social telefonbok

dubb-feffe-kaufmann-utökar-ditt-nätverk-blogg

Det sista jag ångrar är att jag blivit mer digital. Precis som webben har även jag blivit än mer social och på så sätt utökat mitt nätverk åt alla möjliga håll och kanter. Hela tiden möter jag nya personer antingen fysiskt via mitt arbete, på olika event eller digitalt i de många grupper och nätverk jag är med i.

När personkemi uppstår; det vill säga vänskap, potentiell arbetsrelation eller kanske till och med en flört slutar det ofta med att man byter kontaktuppgifter.

Dock uppstår det tillfällen när jag vill komma i direktkontakt med en med någon i min bekantsskapskrets yttre cirklar. Personer jag träffat men aldrig kommit så pass nära att vi parkopplats på det ena eller andra viset. Nu försöker sig applikationen Dubb på sig att lösa detta problem på ett ”appigt” sätt. 

Hur fungerar Dubb?

Dubb is the simplest way to connect people and keep contacts up to date by replacing your phonebook and crowdsourcing your social network(s).
Hämtat från Dubbme.com

Precis som för mig har ni säkert varit i situationer då ni skulle vilja skicka ett textmeddelande, en tweet eller ett Facebook-meddelande till någon som skulle förstå precis vad ni menade. Kanske uppstod det ett internskämt på festen i somras mellan er och personen ni skämtade med i olika konstellationer under kvällen och nu står du framför det perfekta ögonblicket att ta det vidare ett steg. Yes, ögonblicket är briljant till och med men du har inga kontaktuppgifter till hen.

Genom Dubb kan du navigera runt bland dina vänners vänner och på så sätt be om tillåtelse till deras uppgifter. Personen som får förfrågningen kan välja att acceptera och dela olika mängder av information med dig eller bara välja att neka dig tillåtelse.

dubb_feffe_kaufmann_social_telefonbok

Ambitionen med Dubb är att senare utveckla ett intern sms-funktion och tävla mot populära appar som Whatsapp och Kik. Dock har de en annan målgrupp eftersom den kopplas ihop med LinkedIn och ger på sätt en professionell känsla över appen.

Den Kommer att komma i både en freemium- och betalversion som kommer att landa på ca 5 USD per månad. I den senare modellen kan användaren som är mån av sin integritet välja att vara osökbar och osynlig.

En annan liten USP som Dubb har som även är värd att nämna är funktionen om en person uppdaterar sina kontaktuppgifter får personer i dennes nätvärk en notis och möjlighet att ändra. Med Dubb blir nummerbyten ytterst smidiga. Problematiken är att alla dina vänner behöver använda appen för att den ska få genomslagskraft i ditt liv.

Första oktober släpps Dubb som beta och spontant känner jag att detta skulle kunna vara en app att ha i min telefon. Dock är jag inte övertygad om att det är värt en halv pocketbok i månaden, 35 kr. Missförstå mig rätt. Jag betalar gärna för applikationer och verktyg som tillför ett genuint värde. Det finns otaliga digitala tjänster jag betalar för i dag men även dessa småsummor utvärderass mot nyttan. Vad tror du – skulle du använda Dubb? Jag har vilket fall skrivit upp mig för beta-lanseringen.