New Google Helpout targets the collective intelligence for help

Google_helpoout_feffe_kaufmann

Today Google released a new product called ”Helpouts” which goes in line with the worlds connectivity and collective intelligence thats being mirrored in many different startups and collaborative spaces today. [Read more…]

My top 10 favorite hacks from #HackDisrupt in Berlin

#hackdisrupt_feffe_kaufmann_#disruptberlin

 

An amazing sneaky start to the TechCrunch Disrupt Berlin 2013. At Berlin Arena, one hackathon, 24 hours, almost 90 teams of hackers and loads of great ideas but only one winner.  [Read more…]

Få koll på din ekonomi med appen Tink

tink_feffe_kaufmann_blogg_privatekonomi_

Tink är en ny svensk app som funnits på marknaden i ungefär 2 veckor. Vad Tink gör är att koppla samman din bank med dina bank- och kreditkort för att ge dig en enkel och hanterbar överblick av din privatekonomi på detaljnivå.  [Read more…]

Appen Dubb vill hjälpa dig nå dina vänners vänner genom att vara en social telefonbok

dubb-feffe-kaufmann-utökar-ditt-nätverk-blogg

Det sista jag ångrar är att jag blivit mer digital. Precis som webben har även jag blivit än mer social och på så sätt utökat mitt nätverk åt alla möjliga håll och kanter. Hela tiden möter jag nya personer antingen fysiskt via mitt arbete, på olika event eller digitalt i de många grupper och nätverk jag är med i.

När personkemi uppstår; det vill säga vänskap, potentiell arbetsrelation eller kanske till och med en flört slutar det ofta med att man byter kontaktuppgifter.

Dock uppstår det tillfällen när jag vill komma i direktkontakt med en med någon i min bekantsskapskrets yttre cirklar. Personer jag träffat men aldrig kommit så pass nära att vi parkopplats på det ena eller andra viset. Nu försöker sig applikationen Dubb på sig att lösa detta problem på ett ”appigt” sätt. 

Hur fungerar Dubb?

Dubb is the simplest way to connect people and keep contacts up to date by replacing your phonebook and crowdsourcing your social network(s).
Hämtat från Dubbme.com

Precis som för mig har ni säkert varit i situationer då ni skulle vilja skicka ett textmeddelande, en tweet eller ett Facebook-meddelande till någon som skulle förstå precis vad ni menade. Kanske uppstod det ett internskämt på festen i somras mellan er och personen ni skämtade med i olika konstellationer under kvällen och nu står du framför det perfekta ögonblicket att ta det vidare ett steg. Yes, ögonblicket är briljant till och med men du har inga kontaktuppgifter till hen.

Genom Dubb kan du navigera runt bland dina vänners vänner och på så sätt be om tillåtelse till deras uppgifter. Personen som får förfrågningen kan välja att acceptera och dela olika mängder av information med dig eller bara välja att neka dig tillåtelse.

dubb_feffe_kaufmann_social_telefonbok

Ambitionen med Dubb är att senare utveckla ett intern sms-funktion och tävla mot populära appar som Whatsapp och Kik. Dock har de en annan målgrupp eftersom den kopplas ihop med LinkedIn och ger på sätt en professionell känsla över appen.

Den Kommer att komma i både en freemium- och betalversion som kommer att landa på ca 5 USD per månad. I den senare modellen kan användaren som är mån av sin integritet välja att vara osökbar och osynlig.

En annan liten USP som Dubb har som även är värd att nämna är funktionen om en person uppdaterar sina kontaktuppgifter får personer i dennes nätvärk en notis och möjlighet att ändra. Med Dubb blir nummerbyten ytterst smidiga. Problematiken är att alla dina vänner behöver använda appen för att den ska få genomslagskraft i ditt liv.

Första oktober släpps Dubb som beta och spontant känner jag att detta skulle kunna vara en app att ha i min telefon. Dock är jag inte övertygad om att det är värt en halv pocketbok i månaden, 35 kr. Missförstå mig rätt. Jag betalar gärna för applikationer och verktyg som tillför ett genuint värde. Det finns otaliga digitala tjänster jag betalar för i dag men även dessa småsummor utvärderass mot nyttan. Vad tror du – skulle du använda Dubb? Jag har vilket fall skrivit upp mig för beta-lanseringen.

Dra trafik till din WP-blogg med Pressgram – en Instagram-liknande tjänst

pressgram_feffe_kaufmann_app_blogg

Pressgram är en ny tjänst som lägger upp filtrerade bilder likt Instagram direkt på din WordPress-blogg.

Är du inget större fan av Facebook och gillar att ta bilder kan denna applikation vara alternativet för dig. Den är en nästintill identisk Instagram och även här kan du beskära bilder, filtrera dem och så vidare. Den enda egentliga skillnaden är att du bygger upp och deltar i en WordPress-community istället för med Facebook och dess vänner.

feffe-kaufmann-pressgram-blogg-driv-trafik

Driv trafik

Pressgram är ett utmärkt sätt att driva trafik till din blogg. Däremot har inte min första bild hamnat på bloggen än och precis som jag läste på TNW:s artikel av Josh Ong om Pressgram så fick inte han det heller att fungera i början. Inte helt lyckat! Det är den inte den bästa starten för en applikation och vi får hoppas att det är just sådana här buggar de kommer att fixa till sin nästa uppdatering.

En bra feature är att man kan koppla flera olika bloggar till Pressgram. På så sätt kan man även skapa en renodlad blogg på WP med bara bilder om man känner för det. En annan bra funktion är att den stödjer både egen-hostade WP-bloggar och de som ligger på wordpress.org.

En tanke som slog mig direkt och som jag tänker göra är att skapa en egen flik i menym för mina bilder så de direkt särskiljs från blogginläggen genom en kategori när de laddas upp. En sak jag på en gång saknar i appen är att enkelt kunna direktlänka till andra inlägg inom sin egen och även andras bloggar så att bildströmmen även kan bli som en marknadsföringskanal för andra mat-nyttigare inlägg än bilden jag just lagt upp(eller försöker att lägga upp 😉 hehe).

Kommer du att ladda hem Pressgram?

Här hittar du iPhone appen och WordPress plugin

 

Delar av framtidens succé-start-ups kommer blomstra där tech möter miljö

feffe-kaufmann-miljö-digitalt-succé-framtid-världen

För ett tag sedan skrev jag som vanligt om ett Kickstarter-projekt jag gillar; Benki, en app som hjälper styra ditt hem och monitorera olika saker från avstånd – men jag skulle vilja ta det ett steg längre. Några av framtidens succé-start-ups tror jag kommer att blomstra inom detta hyfsat outforskade segment av proaktiva-appar.  [Read more…]

Styr dit hem med appen Benki

benki-feffe-kaufmann
Vill du kunna reglera och kontrollera olika saker i ditt hem när du är på annan ort utan att för den delen installera svindyra gadgets? Benki vill ta ditt smartphone-användande till nästa nivå och hjälpa dig med just detta.  [Read more…]

Lowe´s använder Vine på ett finurligt sätt

Vine är en applikation där du kan göra upp till sex sekunder film med stop motion-känsla. Istället för att som alla andra och försöka använda nya plattformar för direktmarknadsföra nya saker, som de gjorde med nya Wolverine-filmen har Lowe´s hittat ett unikt användbart grepp kring Vine genom #Lowesfixinsix. [Read more…]

Augmented reality, iButterfly & Augment-appen

ibutterfly-feffe-kaufmann-ai-blogg

Jag har haft många olika idéer på att implementera Augmented Reality in i olika kampanjer och hållhaken är utvecklingskostnaderna. Däremot om man använder teknologin på ett sådant vis där den kommer till användning för fler och kan återanvändas om och om igen då börjar magin kring AI uppstå. [Read more…]

Har du hemligheter du vill berätta?

whisper_app_hemligheter_feffe_kaufmann_bllogg

Michael Heyward, delgrundare av Whisper ville skapa en unik upplevelse för användarna. Precis som bilden visar kommer folket på Whisper lära känna dig bättre än dem flesta om du vågar vara ärlig.  

”The whole idea around Whisper is that the social web has become this place where people have a lot of superficial interactions and I was compelled to create a place for people to be able to have authentic dialogue and express themselves in a uniquely genuine way.”

Michael Heyward

Jag kan förstå behovet av appen i denna tid av transparens även om jag i min redan app-nedtygnda 4S inte kommer ta ner den. Den fyller en rolig funktion men i tider av app-inflation vill jag gärna att applikationen ska fylla en behov för mig och Whisper är inte svaret för mig.

Däremot nu när jag ser namnet är det svårt att inte dra parallellen till Whispr Group. Yes, det har med namnet att göra men också för att de håller på med digital PR! Vad är ett bättre sätt att starta ringar på vattnet än med en viskning i rätt öra för att nå ut med sitt budskap och Whispr Group kan konsten att viska i rätt öra. Jag har sällan varit avundsjuk på ett företagsnamn men just WhisPR Group är brilliant och det är bara några av alla anledningar varför jag gärna hade sett att det var de som gjort appen.

Här kan du ladda ner Whisper

Detta är inlägg #73 av #100 i utmaningen #blogg100