5 anledningar att blogga #blogg100

5_anledningar_att_blogga_feffe_kaufmann_

Vissa menar att bloggandets tid är över men det är långt ifrån sanningen i mina ögon. Nu finns fler och fler lättillgängliga verktyg som ger oss möjligheten att uttrycka oss, dela våra åsikter, erfarenheter och kunskaper till en större publik än någonsin. Så vad väntar du på!?
Jag både tror och tycker att många borde blogga, precis som utmaningen #blogg100 inspirerar till. Det finns mycket kunskap att hitta hos den enskilda individen som borde komma ut och bloggandet kan vara din bro till nya möten och framtida samarbeten du bara kunnat drömma om tidigare. Här följer fem anledningar varför du borde blogga om du inte redan gör det!

1. Att blogga förbättrar dina berättarkunskaper

Att blogga är storytelling, antingen det är med ord eller i bilder, videos eller podcasts. Storytelling är i dag en väsentlig del av innehålls marknadsföring (Content Marketing). Att berätta historier handlar inte så mycket om att ha talang, det är en färdighet likt en knivblad – den behövs slipas hela tiden. Övning ger färdighet och att blogga är ett perfekt tillfälle att ta upp brynet och vässa sig själv till en skarp ordkonstnär. En av de större anledningar till varför jag bloggar. 

2. Att blogga förbättra dina kommunikativa färdigheter

Genom att polera din storytelling-förmåga övar du också upp dina kommunikativa färdigheter. Är du blyg, kanske lite introvert, har lågt självförtroende eller kanske vet du inte hur du ska sälja dig själv? Att blogga kan hjälpa dig överkomma dessa hinder. Kommunikation innebär att förmedla information till andra. Desto bättre dina kommunikativa egenskaper är ju enklare blir det för dig att sälja vidare dina idéer, kunskaper och färdigheter till andra. Så börja i dag om du inte redan bloggar.

3. Att dela med sig är kärlek

Jag är en helhjärtad förespråkare för filosofin att kunskap ska delas. Att blogga kan vara den perfekta plattformen att dela det du lärt dig och vet till andra som är intresserade så de kan förbättra sina liv. Det kan ha oanade positiva konsekvenser.

4. Positionera dig för framtiden

Att blogga hjälper dig att bygga både företagets och dina privata trovärdighet. Det är även ett ypperligt tillfälle för vissa vad du gör och tänker. Genom att dela med sig av dina idéer och kontinuerligt skriva om vad du gör håller du världen ajour med dina framsteg. Detta kan föranleda både arbetstillfällen och samarbeten som aldrig skulle ha hänt.

5. Blogga bygger ditt egna informations arkiv

Varje dag så bombaderas vi med galet mycket information som vi försöker konsumera. Alla har vi våra egna sätt att se på information. Att blogga kan vara ett sätt att arkivera information du förr eller senare kan behöva igen. Jag tittar ibland igenom min blogg för se vad jag har skrivit om, dels för att påminna mig själv, men även för att se om det var något som jag skulle kunna tänka mig ha användning för i dagsläget. Ibland kan det ge upphov till en idé man sedan länge glömt bort. Om inte annat så kan det vara en liten egoboost att se vad man skrivit och åstadkommit. Alla kan behöva en spådan kick ibland.

 

För vilka anledningar bloggar du? Berätta gärna i kommentarsfältet här under. Det är alltid intressant att få andras vinklar på samma fråga.

Detta är inlägg #24 av #100 i utmaningen #blogg100