Tokkster – ett steg närmare ett ännu socialare nät

Nätet är stort. Hela tiden växer innehållet markant. Likt graderna i helvetet är kvalitén på dessa sidor och innehåll väldigt varierande. 2012 är ett år då mycket kommer hända. Lika säkert som second screen, mobila tjänster och rörliga bilder som video-grams istället för Instagram kommer vara heta potatisar i år tror jag också att filter och andra hjälpmedel för navigera runt på nätet också kommer slå stort. 

Tokkster är en sådan hjälp. Via den kan du chatta med andra som är på samma sida och på så sätt kunna få både rekommendationer och nya vänner med samma intressen världen över. Än så länge har bara en betaversion släppts till Explorer men de ska lansera en version till Mac om tre veckor.

Via en meny längst ner i browserfönstret kan du se vilka som är inne på sidan samtidigt och chatta med dem personligt. Det kommer vara lätt att dela informationen både på Facebook och Twitter. Jag väntar med spänning för att få prova Tokkster. Gillar idéen och även om den inte kanske kommer att hålla så är jag säkert att en förfinad variant snart dyker upp. Det märker vi, men pröva det tänker jag.

Det finns en Slidesharelista på 100 saker att hålla utkik efter under 2012 där dök Tokkster också upp (slide 94). Du hittar alla slides här.