2012 – bästa året någonsin

feffe_tumme_upp_bästa_året

Jag låg i min säng, och som vanligt drog tankarna i väg, som de så ofta gör. Denna kväll tog tankar tåget väster ut längs spåret ”Memorylane”. Sakta tuffade jag tillbaka månad för månad. Till slut finner jag mig själv med ett tokflin på läpparna och inser ödmjukt i mörkret att jag haft ett magiskt år av möten och händelser trots det skräp som försökt svärta året. 

2012 var året ”Feffe went social”. Då menar jag inte bara social i vanliga livet utan även på webben. Detta har föranlett en rad nya vänner, underbara stunder och många härliga resor under året. Jag kan inte låta bli att dela min glädje och skriva ett par rader om detta.

feffe_yay_bästa_året_kaufmann

Allt eller inget

Jag har en förmåga att djupdyka i saker jag dedikerar min tid till. När det var resor som tog en stor del av mitt liv blev det resor för hela slanten. Ingen kontinent har undgått mina vagabondfasoner och i nio års tid mötte jag stora delar av året nya platser.

När havet förälskade mig och dykningen blev till en stor passion var det där jag befann mig – i havet. Självklart i kombination med resor. Det blev även mer än en livsstil, jag arbetade med det. Samma var det med fjällen. Dessa magiska miljöer att vistas i; de trollband mig länge. Någonstans kommer de heller aldrig släppa greppet om mig.

Baktanke med mina resor har alltid varit att hitta något som intresserar mig, något att bygga mitt liv kring, även något att studera. Lite som i boken Alkemisten var det inte förrän jag var hemma, och varit hemma ett tag, med vägledning av min fd flickvän fann min nya väg – kommunikation och webben.

feffe_skratt

En socialare värld med internet

Med över en miljard människor anslutna till världens största nätverk Facebook, och massvis med andra stora nätverk för den delen, har ”six degree of separation” krympt till 3,81. Att jag med mina studier på Medieinstitutet börjat att twittra ivrigt, blogga, besöka samtliga webbaserade event värda att besöka och gå på föreläsningar har gett mig flertal nya dimensioner till mitt redan mångfacetterade liv.

Känslan av att få mail från okända personer som gärna vill träffa mig över en lunch eller en ”aw” är inte bara upplyftande och enormt roligt, men också spännande och många gånger otroligt givande. Jag har själv många gånger tagit kontakt med personer jag funnit intressanta för att lära känna dem och lyssna till deras historier (precis som när man reser). Nätet och mitt digitala liv har verkligen berikat mitt liv på ett sätt jag inte trodde var möjligt, både privat och professionellt och det är jag otroligt tacksam för.

Jag önskar att världen och jag varit lika digital då, när jag reste omkring, som den är i dag. Många av alla fina människor jag träffade på vägen har tyvärr med tidens tand sakta suddats ut., byt e-mailadress och försvunnit.

feffe_ansikte_blogg_bästa_året

Teknik och digitalism hjälper och förbättrar allas våran värld

Jag är övertygad att samtliga människor i Sverige, oavsett hur lite eller mycket digitaliserade de är har märkt fördelar med dagens progressiva teknik. Om än det är program för presentationer, bilddelningstjänster, appar för medicinska hjälpmedel (som den appen som hjälper mig att sova bättre genom att väcka mig när jag snarkar efter apnea) eller gratistjänster som binder ihop vänner och familj genom videosamtal.

Det är helt enkelt otroligt och det är mitt i detta virrvarr jag funnit mig till rätta. Webben, kommunikationen, människorna i den och utvecklingen runt om har en stor del i att 2012 blivit det bästa året hittills och gett mig en karriärsmöjlighet och framtid. Den ger även globala möjligheter och det triggar mig.

feffe_hjärta_bästa_året_kaufmann_1

Tack alla underbara människor…

…som jag gjort detta år till ett rent av magiskt år. Jag har både utvecklats som människa och som kommunikatör under året, och jag ser fram emot 2013 och alla dess utmaningar. Det är med en viss form av rädsla jag tar examen i vår men jag är säker på att 2013 kommer bli minst lika bra om inte bättre just på grund av er alla underbara människor som finns runt mig.

Gott nytt år allesammans, och låt oss göra 2013 episkt / Feffe

Här kan man scrolla för ett total visuell recap av 2012 – http://instagram.com/feffekaufmann