1:a april och några av webbens samlade skämt

google_feffe_lukt_kaufmann_1_april

Första april blir bara större och större på webben och i sociala medierna. Det är även ett av alla säkra vårtecken. Med skämten kommer ljuset och humöret stegrar. Bilden ovan kommer från ett av årets pranks från Googles. Här kommer några fler utval från SAS, Polarbröd, Gmail, VW och några till. Glad påsk! 

SAS gjorde sitt egen innovativa skämt med en enkel bildmanipulation. Se bilden under.

sas_like_feffe_kaufmann_

 

Google har varje år nya aprilbus för sig, Google Nose Harnesses Your Sense of Smell for Search och Gmail Blue är två av årets bidrag. Se filmerna här under.


Polarbröd var inte sämre och utlyste en undersökning på sin Facebooksida för sedan följa upp med att Stockholms-området bara kommer att få släta bröd levererade.

polarbröd_slät_bröd_feffe_kaufmann

Missa heller inte T.I.N.Y – Teentsy Infinitesimal Nucleic Yocto Geocache. Nu form av fysisk geocaching.

Volkswagen släpper en ny typ av hybrid – Amarok – The Hong Kong Edition

wv_1_april_feffe_kaufmann

IKEA släpper SNOOZA – framtidens säng hjälper dig att bli mer utvilad än någonsin och skickar mess till dig.

ikea_snooza_feffe_kaufmann_1_april

NASA:s Mars-bil blev kapad av hackare enligt Tech World. ”Sent i lördags kväll började det dyka upp inlägg i användaren Anomartians Twitterflöde som nämnde Nasa – och under natten mot söndag gick det inte att nå webbplatsen för Marsprojektet. Besökaren möttes av ett officiellt uttalande om att man undersökte ett internt fel. Några timmar senare twittrade Anomartians ”TANGO DOWN! We now own Mars”, och på forumet 4chan postade en grupp med samma namn ett meddelande om hur attacken gått till, samt skärmdumpar på information man kommit över. Bland annat koordinater för bilen och en lista på funktioner man nu säger sig kunna styra.”

nasa_tech_world_feffe_kaufmann_1_april

Detta är inlägg #69 av #100 i utmaningen #blogg100